Tervetuloa tutustumaan Pikkukarhun toimintaan!

Steinerpäiväkoti Pikkukarhu toimii Järvenpään Satukalliossa, hyvien kulkuyhteyksien päässä. Viihtyisät ja kodinomaiset päiväkotitilamme ovat vuonna 2010 valmistuneessa keltaisessa puutalossa, jota ympäröi suojaisa leikkiin innostava piha.

Pikkukarhu on yksityinen, voittoa tavoittelematon vanhempien ylläpitämä päiväkoti, joka tarjoaa varhaiskasvatusta 28:lle lapselle 2,5 -vuotiaasta alkaen. Noudatamme sekä Järvenpään kaupungin että steinerpedagogista varhaiskasvatussuunnitelmaa ja esiopetussuunnitelmaa.

Steinerpäiväkoti on kaikille perheille mahdollinen vaihtoehto. Tervetuloa tutustumaan!

Hoitopaikat

Toimimme Järvenpään kaupungin palvelusetelipäiväkotina. Järvenpäässä asuva perhe voi saada palvelusetelin järjestääkseen lapsensa varhaiskasvatuksen yksityisessä päiväkodissa.

Asiakasmaksu on sama kuin kunnallisen päiväkodin varhaiskasvatuksen asiakasmaksu. Pienin perittävä maksu on 40 €/kk ja suurin 325 €/kk.

  Lisätiedot, Järvenpään kaupunki

Soita ja tiedustele vapaita paikkoja!
Voit myös ilmoittautua jonoon alla olevalla lomakkeella.

Henkilökunta

Pikkukarhussa työskentelee kokenut, sitoutunut ja ammattitaitoinen henkilökunta.

Päiväkodin johtaja: Leena Roos
Henkilökunta: Päivi Kuparinen, Kaija Lehto, Linda Suomalainen ja Julia Kervinen
Lisäksi Pikkukarhussa on alan opiskelijoita osa-aikaisena tai työharjoittelussa.

Kokemuksellinen esiopetus

Pikkukarhun monipuolinen toiminta tarjoaa lapselle kokemusrikkaan esiopetusvuoden. Opettelemme esikoulussa myös monia käytännön taitoja. Opimme huolehtimaan omista tavaroista ja kehitämme sosiaalisia taitoja, kuten toisen huomioon ottamista ja oman vuoron odottamista. Keväällä teemme kulttuuriretken.

Esiopetus antaa lapsille valmiudet lähteä Pikkukarhusta sekä peruskouluun että steinerkouluun, joista lähin on Vantaan seudun steinerkoulu. Steinerpäiväkoti Pikkukarhun esiopetus on esiopetuksen tavoitteet saavuttavaa toimintaa. Esiopetussuunnitelma on tehty sekä Järvenpään kaupungin että valtakunnallisen steinerpedagogisen esiopetussuunnitelman mukaisesti.

Steinerpedagogiikka

Päiväkodissamme toteutetaan steinerpedagogiikkaa, mikä näkyy päiväkotimme arvoissa ja toimintatavoissa. Steinerpedagogiikka pohjautuu Rudolf Steinerin (1861-1925) kasvatusfilosofiaan. Steinerpäiväkodissa lapsi saa kasvaa ja oppia leikkien kiireettömässä ja levollisessa ympäristössä. Kaikki päiväkodin toiminta suunnitellaan niin, että se voidaan toteuttaa pienryhmissä. Tavoitteenamme on tukea jokaisen lapsen osallisuutta ja antaa tilaa kasvulle, johon kuuluu asioiden ihmettely ja kokeilu omassa tahdissa.

Jokainen lapsi on tärkeä osa ryhmää, ja hänet huomioidaan sellaisena kuin hän on. Toisten auttaminen ja toisista välittäminen on tärkeää. Keskeinen perusajatus on lapsilähtöisyys. Alle kouluikäiselle lapselle annetaan oikeus lapsuuteen. Tehtävänä on rakentaa perusta terveelle, tasapainoiselle ja onnelliselle elämälle.

Vanhempainyhdistys

Pikkukarhu on tarjonnut päivähoitoa jo yli 30 vuoden ajan. Päiväkoti on vanhempien vuonna 1987 perustama päiväkoti, jota ylläpitää Keski-Uudenmaan Steinerpedagogiikan kannatusyhdistys ry.  Vanhempainyhdistykseen kuuluu myös 4-6 hengen hallitus, joka koostuu lasten vanhemmista. Yhdistystoiminnan lisäksi hallitus organisoi varainkeruutapahtumia sekä perheiden yhteisiä vapaamuotoisia tapahtumia. Arvoihimme kuuluu yhteisöllisyys, jota toteutuu talkoissa, varainkeruussa ja yhteisissä juhlissa.

Scroll to top