Päivä-, viikko- ja vuosirytmi
Opettaja kertoo lapsille sadun kolmesti viikossa.
Päivän askareissa toimimme pienryhmissä:
- maanantaina ja torstaina metsäretki ja maalaus
- tiistaisin leivomme
- keskiviikkona taiteilemme
- perjantaisin vietämme leikkiliikuntapäivää.
Vuodenaikojen vaihtuminen koetaan Pikkukarhussa retkillä, viikoittaisissa saduissa, lauluissa ja loruissa sekä maalatessa ja askarrellessa. Lisäksi Pikkukarhussa käydään teatterissa sekä nautitaan omista ja yhteisistä esityksistä: varjo- ja pöytäteatterista, tanssista, vuodenaikojen juhlista. Juhlassa saa kohota hetkeksi arjen yläpuolelle. Juhlan valmistelukin antaa jännittävän odotuksen ja onnen tunteen.
Lapsen oma syntymäpäivä
Pikkukarhussa päivänsankari valitsee kaksi ystävää hoviväeksi. Kaikki saavat ylleen viitat ja kruunut. Opettaja kertoo lapsen jokaisesta vuodesta, ja juhlavieraat kuuntelevat piirissä istuen. Tunnelma on rauhallinen. Lapsi saa opettajan valmistaman pienen lahjan. Vanhemmat saavat osallistua lapsensa syntymäpäivien viettoon.
Lyhtyjuhla
Marraskuussa Martinpäivän aikaan vietetään päiväkodilla koko perheen odotettua lyhtyjuhlaa. Lapset ovat tehneet juhlaan omat lyhtynsä. Lyhtykulkueessa laulaen lapset vievät perheineen valoa ja siemeniä talviunille vetäytyville metsän eläimille.
Tonttujuhla
Tonttujuhlassa leikitään tonttuleikkejä ja nautitaan yhteinen jouluateria pitkän pöydän äärellä.
Pääsiäinen
Pienen lapsen pääsiäisen täyttää ilo. Siihen liittyy pääsiäisruohon kylväminen ja sen kasvun seuraaminen. Koivun ja omenapuun oksia tuodaan sisälle ja ihmetellään silmujen puhkeamista.
Yhteisessä juhlassa Pikkukarhuun rakentuu salaperäinen vehreyden ja valon pääsiäispuutarha. Lisäksi maalataan munia ja odotellaan pääsiäispupua.
Esikoululaisten illanvietto
Esikoululaisille järjestetään keväällä illanvietto päiväkodilla. Teema on aina yllätys.
Sadonkorjuu- eli Mikael-juhla
Mikaelin- eli mikkelinpäivä on suomalaisille perinteinen sadonkorjuun juhla, jolloin kiitetään maan antimista. Päiväkotiin rakennetaan juhlapöytä, jossa on runsaasti sadonkorjuun antimia. Niistä valmistetaan herkullinen ateria.
Sadonkorjuujuhlaan lapsi saapuu ritariksi tai prinsessaksi pukeutuneena. Juhlassa lauletaan, lorutellaan ja tanssitaan piiritansseja.
Adventtijuhla
Adventtijuhlasta alkaa joulunodotus. Juhlahuoneen lattialle on rakennettu havuista spiraalinmuotoinen kulkureitti, jonka keskellä on suuri kynttilä. Enkelihahmo kutsuu lapsen hakemaan kynttiläänsä valon hiljaisen laulun soidessa. Tämä kokemus viipyy lapsessa kauan saatellen jouluun.
Joulujuhla
Joulujuhla on koko perheen juhla. Lapset esittävät joulunäytelmän ja joulukuusi on koristeltu tuoksuvilla ruusuilla. Tonttu tuo kaikille lapsille yllätyspussin. Juhlan lopuksi nautitaan joulukahvit ja kuusipullat.
Hattujuhla
Hattujuhlapäivänä tuodaan kotoa mukana hassunhauska hattu, mikä päässä juhitaan vappua. Juhlassa herkutellaan simalla ja luomumunkeilla.
Kevätjuhla
Kevätjuhla on ilon juhla, jossa on myös ripaus haikeutta. Juhlassa esitetään laulunäytelmä ja kruunupäiset esikoululaiset lähetetään koulutielle.