Hyvä ja terveellinen ruoka

Pikkukarhussa on oma ammattitaitoinen emäntä, joka valmistaa päiväkodin ruoat laadukkaista lähi-, luomu- ja biodynaamisista kasvisraaka-aineista. Pikkukarhun keittiö onkin saavuttanut Portaat luomuun -valmennusohjelman korkeimman tason.

Lapselle on tärkeää nähdä, mistä ruoka tulee ja miten se valmistetaan lämmöllä ja ammattitaidolla. Siksi lapset saavat osallistua ruokahetken toteuttamiseen auttamalla pöydän kattamisessa, ruokakellon soittamisessa, astioiden pois korjaamisessa ja pöytien pyyhkimisessä.

Pikkukarhussa vaalitaan kauniita pöytä- ja käytöstapoja sekä perinneruokia. Rauhallinen tunnelma pöydässä luodaan kukkakimppujen, kauniiden astioiden, pöytäliinan sekä kynttilöiden avulla.

"Kaija laittaa Suomen parasta ruokaa, mutta ruotsalaisista en tiedä." -Samu, 5v.


Eskarit korjaavat satoa luomutilalla